Weinig te besteden?


Sportkaart via Ede doet mee!

Weinig te besteden? Tóch de Sportkaart aanvragen, en onbeperkt sporten! 

Afbeeldingsresultaat voor ede doet mee

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. Ook inwoners met een laag inkomen en beperkt eigen vermogen. Voor deze inwoners en hun kinderen zijn er daarom de regelingen Meer Kinderen Meedoen en Meer Volwassenen Meedoen.

Wie komt in aanmerking?
Het tegoed is er voor inwoners met een laag inkomen en een beperkt vermogen. Gezinnen met kinderen van 6 tot 18 jaar en een inkomen onder 130% van het sociaal minimum, krijgen een tegemoetkoming van € 200 per kind per kalenderjaar. Volwassenen met een inkomen onder 130% van het sociaal minimum komen ook in aanmerking voor deze tegemoetkoming.

Kijk voor meer informatie op www.ededoetmee.nl, of bekijk de video op Youtube.

Hoe vraagt u de vergoeding aan? 
Via www.ede.nl/berekenuwrecht vraagt u deze en onze andere inkomensondersteunende regelingen aan. U heeft hiervoor DigiD nodig. U ziet direct of u in aanmerking komt voor een regeling. De tegemoetkoming voor 2018 kunt u aanvragen tot 1 december 2018.

Hoe bestelt u een activiteit?
Komt u in aanmerking voor Meer Kinderen Meedoen en/of Meer Volwassenen Meedoen? Dan krijgt u van ons per e-mail een besluit (de toekenningsbrief) met uitleg hoe u inlogt. Twee weken na ontvangst van dit besluit kunt u hiermee als volgt via Ede doet mee! activiteiten kopen:

  • Met uw cliëntnummer en wachtwoord (dit is de eerste maal uw postcode + huisnummer) logt u in op www.ededoetmee.nl.
  • Uw wachtwoord wijzigt u bij uw eerste bezoek in een persoonlijk wachtwoord.
  • U kunt direct een activiteit uitkiezen. Vanuit uw winkelwagen kunt u artikelen toevoegen en verwijderen, zolang u de bestelling nog niet heeft afgerond.
  • Heeft u de bestelling afgerond? Dan is het niet meer mogelijk om te annuleren of te wijzigen of tegoed terug te krijgen.
  • Als u een activiteit bestelt, gaat dit van uw tegoed af.
  • Zowel u als de aanbieder - bij wie u heeft besteld -  krijgen per e-mail bericht over de bestelling.
  • U vraagt zelf via onze website de Sportkaart aan, en geeft in het aanmeldproces aan dat u via Ede Doet Mee lid wenst te worden.